Ce să faci dacă ai o URGENȚĂ medicală de Paște?

Ce să faci dacă ai o URGENȚĂ medicală de Paște?
Publicat: 25/04/2024, 11:01

Sărbătorile pascale înseamnă timp petrecut alături de cei dragi, activități relaxante și mese care includ preparate tradiționale. O problemă de sănătate, care să strice liniștea sărbătorilor, poate apărea în orice moment chiar și la persoanele care nu suferă de boli cronice. De aceea, este important ca fiecare persoană să știe ce are de făcut în cazul unei urgențe medicale sau chirurgicale.

Bucătăria românească este savuroasă, dar include alimente grele. Consumul excesiv de ouă, preparate grase, carne, pască, alcool și alte produse care îngreunează procesul de digestie pot duce la urgențe gastroenterologice, ca pancreatita acută. Pentru persoanele care au ținut post, trecerea la alimentația care conține produse animale este cu atât mai solicitantă pentru sistemul digestiv.

Durerile abdominale, greața și vărsăturile, starea generală alterată, intoleranța alimentară, chiar și pentru lichide, indică o afecțiune digestivă. În caz de manifestări severe, persoanele afectate trebuie să solicite ajutor medical de urgență, pentru a preveni apariția unor complicații severe. Tratamentul pentru pancreatită acută trebuie instituit cât mai devreme, în primele 12-24 ore de la primele manifestări, pentru o evoluție cât mai favorabilă. Acesta poate include, în funcție de specificul fiecărui caz, medicamente împotriva durerii, fluide pentru corectarea dezechilibrului electrolitic, proceduri de îndepărtare a factorilor cauzatori, precum calculii de la nivelul bilei și terapie suportivă.

Pentru astfel de situații, este bine de știut că la Spitalul Clinic SANADOR funcționează nonstop, inclusiv de sărbători, singurul Compartiment de Primiri Urgențe din sistemul medical privat. Compartimentul dispune de un Serviciu de Ambulanță, cu flotă proprie de ambulanțe, care asigură acces la îngrijiri prespitalicești și transport specializat la Spitalul Clinic SANADOR, dar și de dispecerat propriu (021.9699), disponibil permanent.

În Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR pacienții au acces la analize în urgență efectuate prin protocolul point-of-care, adică la patul bolnavului, dar și la investigații imagistice performante, efectuate cu echipamente moderne, ultraperformante, cum ar fi, de exemplu, CT 128 slice sau RMN cu putere 3 Tesla. La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate, de asemenea, proceduri de endoscopie diagnostică și terapeutică, inclusiv pentru pancreatită acută. Colangiopancreatografia endoscopică retrogradă (ERCP), o procedură care îmbină endoscopia și radiologia pentru a evalua afecțiunile biliare și pancreatice, este efectuată, de asemenea, în Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital multidisciplinar privat.

Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR funcționează cu 25 linii de gardă, astfel că, după stabilizare, pacienții beneficiază, în funcție de caz, de consultații de specialitate și chiar de internare, dacă este necesar. Echipa medicală din Compartimentul de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR este formată din medici și asistenți medicali cu experiență în medicina de urgență, pregătiți să intervină prompt în orice situație. Astfel, atât pacienții adulți cât și cei pediatrici beneficiază de servicii medicale de urgență la standarde internaționale, datorită organizării foarte bune, dotărilor de excepție și echipei medicale foarte bine pregătite.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce sancțiune a primit un şofer din Vâlcea după ce şi-a împodobit BMW-ul cu luminițe
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum ar vota românii cu pregătire superioară la alegerile prezidențiale. Diaspora, marea necunoscutǎ. Surprizele studiului...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să...
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Cât a plătit un miliardar pentru banana lipită cu bandă adezivă de perete?